В Україні цього тижня фермери отримали можливість підвищити ціни на цибулю. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
Так, виробники готові відвантажувати цибулю по 12-16 грн/кг, що в середньому на 20% дорожче, ніж тижнем раніше.
Зазначається, що основною причиною зростання цін стало зниження пропозиції продукції низької якості, тоді як якісну продукцію виробники намагалися закладати на зберігання.
За словами учасників ринку, подорожчання цибулі провокує помітне пожвавлення торгової активності в цьому сегменті напередодні новорічних свят. При цьому пропозиція якісної цибулі на сьогодні дещо обмежена, що також сприяє зростанню цін на дану продукцію.
Незважаючи на цінове зростання, цибуля продається мінімум на 43% дешевше, ніж в аналогічний період минулого року. Водночас гравці ринку не виключають, що підвищувальний ціновий тренд у цьому сегменті буде й надалі за умови збереження сьогоднішніх темпів збуту.
Раніше ми писали, що в Україні вже другий тиждень поспіль триває зростання цін на картоплю.