Чи довіряють українці Зеленському - опитування КМІС

Стало відомо, чи довіряють українці владі.
Чи довіряють українці Зеленському - опитування КМІС
Президент України Володимир Зеленський / Getty Images

У травні 2022 року президенту Володимиру Зеленському довіряв 91% українців. Проте в жовтні 2023 року показник зменшився до 76%. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС).

Читайте також:

Так, з травня 2022 року по жовтень 2023 року спостерігається зниження довіри до інституцій центральної влади: з 91% до 76% поменшало тих, хто довіряє президенту, з 74% до 39% - уряду, з 58% до 21% - парламенту.

"Проте важливо розрізняти ситуацію для уряду й парламенту, де ми бачимо більшість, які вже не довіряють (і баланс довіри-недовіри виразно негативний), і для президента, де переважна більшість продовжують довіряти йому (і баланс довіри-недовіри виразно позитивний)", - пояснюють соціологи.

Читайте також:

Водночас безумовну довіру громадян зберігають Збройні сили України та волонтери. 94% українців довіряють ЗСУ (у травні 2022 року - 98%), а 87% - волонтерам (у травні 2022 року - 87%).

Зазначається, що за відповідний період простежується зниження довіри до телемарафону "Єдині новини". Хоча телемарафон зберігає позитивний баланс довіри-недовіри, але при цьому з 69% до 48% стало менше тих, хто йому довіряє (і натомість з 12% до 39% стало більше тих, хто йому не довіряє).

kiis.com.ua

Читайте також:

Дослідження проводилося з 30 вересня по 13 жовтня 2023 року. У ньому взяли участь 2007 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) українцями, які на момент опитування проживали на території України.

Нагадаємо, більшість українців вважає, що національні вибори слід проводити після закінчення війни.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK