Ошукали громадян на 2 млн грн за допомогою фішингу: в Україні викрили два злочинні угруповання

Від протиправних дій обох груп постраждало щонайменше тисяча громадян.
Ошукали громадян на 2 млн грн за допомогою фішингу: в Україні викрили два злочинні угруповання
Припинено діяльність двох злочинних угруповань, які ошукали громадян / gp.gov.ua

В Україні припинили діяльність двох злочинних угруповань, які ошукали громадян на понад 2 млн грн за допомогою фішингу. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Читайте також:

За даними слідства, на території України діяли два злочинні угруповання.

"Одне з них налічувало 13 осіб, які створили та адміністрували телеграм-канал. Там вони розміщували інструкції та фішингові посилання. Далі в месенджерах розсилали ці посилання під виглядом пропозицій оформлення фінансових виплат та  отримання коштів за проданий товар", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що члени угруповання отримували дані банківських карт громадян за допомогою цих фішингових посилань, які копіювали інтерфейс сторінок онлайн-банкінгів, сайтів платформ оголошень, інтернет-магазинів. Дані, введені користувачами на таких сайтах, автоматично ставали їм відомі. 

Читайте також:

Надалі організатор схеми здійснював компрометацію платіжних карток клієнтів банку та за допомогою платіжних систем "виводив" гроші потерпілих на підконтрольні рахунки.

У відомстві додали, що за аналогією діяло інше злочинне угруповання, до якого входили троє жителів Дніпропетровщини.

За оперативними даними, від протиправних дій обох груп постраждало щонайменше тисяча громадян. Загальна сума збитків, завданих потерпілим, становить понад 2 млн грн.

Читайте також:

Правоохоронці провели обшуки за місцем їхнього проживання. Було вилучено комп’ютерну техніку, телефони, банківські картки, гроші та SIM-карти. Наразі трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Встановлюється місце перебування інших учасників схеми.

Раніше ми писали, що Національна поліція України разом із правоохоронцями Чехії ліквідувала міжнародну злочинну організацію, яка ошукала іноземців на понад 65 млн чеських крон.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK