В Україні змінилися ціни на овочі: Скільки тепер потрібно заплатити

Деякі види овочів, зокрема пекінська капуста та огірки, подешевшали, а круглі томати стали дорожчими.
В Україні змінилися ціни на овочі: Скільки тепер потрібно заплатити
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Останній тиждень овочевий ринок стабільний, а коливання цін пояснюються балансом між попитом та пропозицією. Про це пише AgroTimes.

Читайте також:

На найбільшому оптовому ринку заходу України "Шувар" вартість пекінської капусти знизилася з 35-40 грн/кг до 28-32 грн/кг, а молодої капусти - з 20 грн/кг до 15-17 грн/кг. Огірки подешевшали із 60 грн/кг до 55 грн/кг.

При цьому пізня білоголова капуста зросла в ціні з 7-9 грн/кг до 10 грн/кг, а цвітна капуста - з 45-50 грн/кг до 60 грн/кг. Капусту броколі продають по 50-65 грн/кг, савойську капусту - по 20 грн/кг.

Читайте також:

Водночас з 36 грн/кг до 50 грн/кг зросла вартість круглих червоних томатів. Однак не змінилася ціна на дрібні томати типу сливки - 35 грн/кг. Рожеві помідори можна придбати за 60 грн/кг.

Стабільна ціна на овочі борщового набору. Морква коштує 17 грн/кг, буряк - 5 грн (великі коренеплоди) та 10 грн (середні). Цибуля продається по 25-27 грн/кг, картопля - по 6 грн/кг.

Раніше ми писали, що в Україні спостерігається чергове зростання цін на цибулю. Активний попит із боку оптових компаній та стримування продажів виробниками є основними факторами, що сприяють подальшому подорожчанню.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK