Права споживача: що робити, якщо на АЗС не долили паливо в бак авто

Які права має споживач при купівлі автомобільного палива на автозаправній станції.
Права споживача: що робити, якщо на АЗС не долили паливо в бак авто
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні при купівлі палива на автозаправній станції споживачі мають такі самі права, як і відвідувачі магазинів. Що робити, якщо на АЗС не долили замовлений обсяг пального, розповіли в Держпродспоживслужбі.

Читайте також:

Зазначається, що оператор АЗС при розрахунку за придбані нафтопродукти зобов'язаний видати розрахунковий документ, який підтверджує факт купівлі товару.

Перед початком кожного відпуску нафтопродуктів дані об'єму та вартості на табло колонки повинні обов'язково встановлюватися на нульову позначку.

Читайте також:

Якщо при заправці автомобіля виникли сумніви щодо точності вимірювань колонкою, є підозра в недоливі під час відпуску пального, необхідно звернутися до оператора автозаправної станції. Він зобов'язаний негайно провести контроль точності під час відпуску дози за допомогою еталонного мірника. 

"Відхилення об'єму відпущеної в еталонний мірник дози рідкого пального з динамічною в'язкістю до 1000 мПа не повинно перевищувати 0,5%, оливи - 1%, газу нафтового скрапленого - 1%", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Як розповіли у відомстві, якщо виявлено недолив, споживачу відшкодовуються фактичні збитки, визначені за допомогою еталонного мірника. Подальше використання цієї колонки припиняється до проведення ремонту та повірки після ремонту.

У разі виникнення претензій у споживача стосовно якості послуг, що були надані на АЗС, та відмови суб'єкта господарювання задовольнити висунуті ним вимоги відповідно до чинного законодавства, він має право звернутися з заявою до територіального органу Держпродспоживслужби за місцем розташування АЗС. Споживачі можуть захистити свої права також у судовому порядку. 

Читайте також:

"При задоволенні вимог споживача суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної (немайнової) шкоди. Споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов'язані з порушенням їхніх прав", - додали в Держпродспоживслужбі.

Раніше ми писали, що українці, купуючи товари на вагу, ризикують зіткнутися з обманом.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK