З 27 до 25 років: в Україні зменшили призовний вік

В Україні знизили граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25-річного віку.
З 27 до 25 років: в Україні зменшили призовний вік
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні знизили призовний вік із 27 до 25 років. 2 квітня відповідний законопроєкт підписав президент Володимир Зеленський. Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Читайте також:

Так, президент підписав законопроєкт №9281 "Про внесення змін до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу".

"На строкову військову службу призиваються придатні для цього за станом здоров'я громадяни України чоловічої статті, яким до дня відправлення у військову частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 25-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу", - йдеться в документі.

Читайте також:

Як зазначається в пояснювальній записці, реалізація законопроєкту унормує питання щодо поповнення мобілізаційного людського резерву як складової військового резерву людських ресурсів, структуру якого затверджено постановою Кабінету Міністрів від 12 листопада 2014 року №607, шляхом взяття на військовий облік військовозобов'язаних громадян України, які досягли 25-річного віку під час перебування на військовому обліку призовників.

Раніше ми писали, що Верховна Рада зменшила граничний вік перебування громадян України на військовому обліку призовників із 27 до 25 років.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK