НБУ переглянув умови продажу монет через інтернет-магазин: що змінилося

Збільшуються обсяги реалізації нумізматичної продукції в інтернет-магазині НБУ та розширюється перелік дистриб'юторів.
НБУ переглянув умови продажу монет через інтернет-магазин: що змінилося
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Національний банк України змінив розподіл тиражів пам'ятних монет та сувенірної продукції між існуючими каналами продажу й розширив перелік банків-дистриб'юторів. Це зроблено з метою підвищення прозорості реалізації нумізматичної продукції та кращого забезпечення попиту клієнтів на неї, повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Як пояснили в НБУ, тепер через інтернет-магазин Національного банку реалізовуватиметься 60% від загального обсягу нумізматичної продукції (до цього 50%). Частка реалізації нумізматичної продукції через офіційні банки-дистриб'ютори зменшується до 30% (було 40%). Решта 10% від загального обсягу нумізматичної продукції, як і раніше, залишається для забезпечення представницьких потреб Нацбанку.

До того ж розширено перелік банків-дистриб'юторів, що здійснюватимуть реалізацію пам'ятних монет України та сувенірної продукції НБУ.

Читайте також:

Так, він доповнився двома системно важливими банками: АТ "Ощадбанк" та АТ "ПУМБ" (вони розпочнуть роботу з моменту підписання договорів із Національним банком). При цьому АТ "АБ "Радабанк" здійснюватиме реалізацію нумізматичної продукції Національного банку на загальних умовах.

Відповідно тепер до переліку банків-дистриб'юторів із продажу нумізматичної продукції входитимуть п'ять банківських установ:

  • АТ КБ "ПриватБанк";
  • АБ "Укргазбанк";
  • АТ "Таскомбанк";
  • АТ "Ощадбанк";
  • АТ "ПУМБ".

Читайте також:

Водночас запроваджується рівномірний розподіл тиражів: кожен із банків-дистриб'юторів отримуватиме для реалізації 6% від загального тиражу нумізматичної продукції.

Також Національний банк переглянув договори з банками-дистриб'юторами та надав їм право самостійно встановлювати надбавку до роздрібної ціни НБУ на нумізматичну продукцію - на рівні не вище 150%. 

Читайте також:

"Раніше продукція з недорогоцінних металів реалізовувалася банками-дистриб'юторами за цінами, не вищими, ніж роздрібні ціни НБУ, а продукція з дорогоцінних металів - за цінами, не вищими ніж на 10% від оптових цін Національного банку", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Національний банк України заборонив банкам та небанківським фінансовим установам приймати в заставу за кредитами фізичних осіб товари подвійного використання.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK