Чого чекати від курсу долара до кінця 2024 року: у Dragon Capital змінили прогноз

Очікується, що гривня продовжить контрольовано слабшати по відношенню до долара США.
Чого чекати від курсу долара до кінця 2024 року: у Dragon Capital змінили прогноз
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні очікується контрольоване послаблення курсу гривні до 42 грн/дол. до кінця 2024 року. Таким прогнозом поділилася інвестиційна компанія Dragon Capital

Читайте також:

"Ми очікуємо, що гривня продовжить контрольовано слабшати по відношенню до долара США, і офіційний курс сягне 42 грн/дол. США до кінця року. Ми переглянули прогноз з очікуваних раніше 39 грн/дол. США у зв'язку зі зміною підходів Нацбанком до управління валютним курсом на початку 2024 року", - йдеться в повідомленні.

У перші місяці після переходу до керованої гнучкості в жовтні 2023 року НБУ дозволяв майже непомітні коливання курсу гривні. На початку 2024 року він змінив тактику, дозволяючи гривні помітно слабшати в періоди ситуативного збільшення дефіциту іноземної валюти на міжбанківському ринку, але стримуючи укріплення курсу в періоди зменшення дефіциту.

"Зважаючи на сповільнення інфляції та стабільні інфляційні очікування, помірна девальвація наразі не несе ризиків для макрофінансової стабільності, проте підтримує конкурентоздатність експорту, допомагає бюджету шляхом зменшення потреб у фінансуванні та дозволяє зменшити втрати резервів від первинних ефектів валютної лібералізації", - пояснили експерти.

Читайте також:

У Dragon Capital не виключають, що НБУ буде змінювати підходи до управління курсом відповідно до власної оцінки балансу ризиків для фінансової стабільності. При цьому рекордний рівень міжнародних резервів дозволить регулятору і надалі утримувати ситуацію на валютному ринку під контролем та уникнути неконтрольованої девальвації.

Раніше ми писали, що в Національному банку України зараз не розглядають повернення до фіксованого курсу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK