Частину українців залишили без пенсій: як поновити виплати

Деяких українських пенсіонерів позбавили пенсій, проте виплату можна поновити.
Частину українців залишили без пенсій: як поновити виплати
Ілюстративне фото / Getty Images

Пенсіонерам, які стали внутрішньо переміщеними особами до 24 лютого 2022 року та не пройшли фізичну ідентифікацію до 31 березня 2024 року, з квітня призупинили виплату пенсій. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

Читайте також:

Як пояснили в ПФУ, для відновлення виплат потрібно пройти ідентифікацію, тобто підтвердити свою особу.

Пенсіонери з числа ВПО, які перебувають за кордоном і не мають змоги особисто відвідати сервісний центр Пенсійного фонду України чи відділення Ощадбанку, також можуть пройти перевірку. Ця категорія осіб може скористатися одним із наступних способів ідентифікації: 

  • авторизуватися в особистому кабінеті на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України за допомогою віддаленого кваліфікованого електронного підпису "Дія.Підпис" ("Дія ID");
  • за допомогою відеоконференцзв'язку в територіальному органі Пенсійного фонду України;
  • звернутися до закордонної дипломатичної установи (посольство, консульство).

Читайте також:

"Після проходження ідентифікації пенсія буде виплачена за всі місяці, за які людина не отримувала її у зв'язку з непроходженням ідентифікації", - йдеться в повідомленні.

Додатково звертатися до органів ПФУ з заявою про поновлення виплати пенсії, зупиненої через непроходження ідентифікації, не потрібно.

Раніше ми писали, що в Україні буде здійснено перерахунок пенсій заднім числом. Пенсіонери, що працюють, отримають збільшені розміри пенсійних виплат та доплату за квітень і травень у червні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK