"Заробляла" на ухилянтах до 100 тис дол щомісяця: у Києві затримали ексдепутатку

Посадовиця організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання.
"Заробляла" на ухилянтах до 100 тис дол щомісяця: у Києві затримали ексдепутатку
Ексдепутатка "заробляла" на ухилянтах / ssu.gov.ua

Служба безпеки ліквідувала ще одну масштабну схему ухилення від мобілізації. До оборудки причетна колишня народна депутатка, яка наразі входить до керівного складу столичного інституту з питань профілактичної медицини. Про це повідомила СБУ.

Читайте також:

За даними слідства, посадовиця організувала масове виготовлення та продаж фіктивних документів про отримання групи інвалідності через професійні захворювання. Основними клієнтами зловмисників були потенційні призовники, які планували використати підробку для зняття з військового обліку та незаконного виїзду за кордон.

За даними СБУ, щомісяця незаконна діяльність зловмисників на чолі з ексдепутаткою приносила "прибуток" у майже 100 тис. американських доларів.

Читайте також:

Сума розподілялася між усіма спільниками, серед яких були двоє колег організаторки: завідувачі відділень медустанови, лікар-профпатолог та координатор протиправної діяльності медиків на Львівщині. Також до "схеми" були залучені декілька посадовців медико-соціальних експертних комісій західного регіону.

За даними слідства, фігуранти пропонували своїм клієнтам повний пакет "документів" для ухилення від мобілізації.

Читайте також:

"Спочатку ухилянтів фіктивно оформляли на амбулаторне лікування, потім "діагностували" в них професійне захворювання, а далі призначали групу інвалідності", - йдеться в повідомленні.

У Києві "на гарячому" затримали організаторку схеми та її спільника з Львівщини, який передавав їй "відкат" у розмірі 32 тис. доларів США. Під час обшуків за місцями роботи й проживання фігурантів виявлено понад 40 млн грн, меддокументи та чорнові записи з обліком клієнтів.

Читайте також:

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки нейтралізувала ще 3 схеми ухилення від мобілізації та незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. У різних регіонах України затримано організаторів оборудок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK