Рух із захисту бізнесу спростовує заяви «Автомагістраль-Південь» про блокування роботи компанії

Маніфест 42 зажадав від фірми не маніпулювати ім'ям організації та не заважати роботі правоохоронців.
ілюстративне фото / nadu.com.ua

Рух Маніфест 42 у відповідь на публічну заяву ТОВ «Автомагістраль-Південь» щодо блокування господарської діяльності з'ясував, що це не відповідає дійсності. У той же час рух заявляє про неприпустимість використання організації представниками бізнесу для перешкоджання законній діяльності правоохоронців.

Про це повідомляє сайт руху у своїй заяві.

Читайте також:

В організації нагадали, що вона не є майданчиком для виривлення фактів і не може використовуватися окремими представниками бізнесу з метою запобігання законній діяльності правоохоронної системи.

Також повідомляється, що за результатами перевірки інформації Маніфест 42 отримав вичерпні підтвердження, що робота підприємства «Магістраль-Південь» не блокувалася, а саме:

• Арешти на рахунки ТОВ «АВТОМАГІСТРАЛЬ-ЮГ» та пов'язаних з ним підприємств не накладалися.
  • Арешти на транспортні засоби, будівлі та будь-яке інше нерухоме майно, яке перебуває у власності чи оренді товариства та пов'язаних підприємств, не накладалося.
  • Не було вилучення серверів або будь-яких комп'ютерних систем, що впливають на роботу компанії.
  • Не знайшла свого підтвердження інформація, що невідкладні слідчі дії вплинули на діяльність підприємства та належне виконання державних контрактів.

Читайте також:

«Маніфест 42 підкреслює неприпустимість маніпуляцій рухом будь-яким способом та для будь-яких цілей! Консолідація нами зусиль щодо забезпечення обмеження тиску з боку державних силових структур на бізнес не означає отримання окремими представниками бізнесу індульгенції на порушення закону», – йдеться у заяві.

Довідково: Маніфест 42 – центр дослідження ознак злочинів, пов'язаних із порушенням статті 42 Конституції України про свободу підприємницької діяльності, що займається запобіганням рейдерським атакам та іншому тиску на бізнес. Організація допомагає бізнесу у разі незаконного вилучення активів, незаконних та невмотивованих арештах рахунків, грошових коштів, майна як рухомого, так і не рухомого, у разі перешкоджання силовими структурами здійсненню законної діяльності бізнесу, у разі вручення невмотивованих підозр або застосування запобіжних заходів. та інше, цей перелік не є вичерпним.

Раніше ми писали про те, що «Автомагістраль-Південь» після обшуків виграла тендер на ремонт шляхопроводу над Броварським проспектом біля метро «Дарниця» у Києві за 440 млн грн.

ТОП-Новини