Постачав продукцію для армії РФ під час війни: на Житомирщині викрили концерн

Український концерн постачав до РФ матеріали для фортифікаційних загороджень російської армії.
Постачав продукцію для армії РФ під час війни: на Житомирщині викрили концерн
Український концерн упіймали на співпраці з РФ / ssu.gov.ua

Правоохоронці викрили концерн на Житомирщині, який, незважаючи на повномасштабне вторгнення РФ, продовжив бізнес із країною-агресором і продавав росіянам металеві вироби для виготовлення фортифікаційних загороджень. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Читайте також:

Як розповіли в СБУ, лише протягом 2022 року фігуранти поставили до Росії декілька партій відповідної продукції на понад 1,5 млн доларів США.

Отримані товари російські замовники використовували для створення загороджувальних систем по периметру військових об'єктів на території РФ і на тимчасово окупованій частині України.

Читайте також:

За даними СБУ, нелегальний експорт до РФ здійснювали за допомогою схеми так званого "перерваного транзиту".

"Тобто спочатку продукцію заводу-виробника відправляли до однієї з європейських країни нібито на замовлення іноземної афілійованої компанії. Але після отримання товару зарубіжне підприємство відправляло його до РФ під маркою ще однієї підконтрольної комерційної структури тільки вже з Близького Сходу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Кінцевими одержувачами українського імпорту були російські компанії, які обслуговують потреби окупаційних угруповань країни-агресора.

Під час обшуків у офісах та оселях фігурантів, а також у складських приміщеннях заводу-виробника виявлено комп'ютерну техніку та мобільні телефони з доказами оборудки.

Читайте також:

Фігурантам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України затримала в Києві власника агрохолдингу, що постачає продукти харчування для окупантів на лівобережжі Херсонської області.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK